donderdag 10 maart 2011

Arts en patiënt stap samen hand in hand in de eHealth wolk en tel jullie zegeningen

Waarom niet nu in de eHealth wolk gestapt? Gebruik de mogelijkheden die er zijn en pluk het laaghangend fruit. Dat is in elk geval de conclusie van talloze collega’s of lotgenoten. Velen van hen zijn al actief in de eHealth wolk en doen daar dagelijks hun voordeel met de bestaande mogelijkheden. Organisaties die kampen met tegenvallende resultaten van zelf ontwikkelde eHealth activiteiten zouden opnieuw moeten kijken naar hun aanpak. Wat was hun doel om met eHealth aan de slag te gaan. Jagen ze groei na of waren ze succes gedreven? Welke belangen wilden ze dienen met deze aanpak van werken? Waren dat de belangen van de arts of de patiënt? Waren er technische of economische belangen in spel? Werd de groei van eHealth top down aangepakt? Was het een kwestie van promotie van de eigen organisatie. Daar hoeft niets mis mee te zijn maar zonder betrokkenheid van arts en patiënt zijn die activiteiten gedoemd te mislukken.
Wij zijn er van overtuigd dat de sleutel tot succes van eHealth ligt in de handen van artsen en patiënten. Groei van eHealth vindt plaats op vrijwillige basis. Het is een sociale aangelegenheid; geen economische, geen technische. Artsen en patiënten kiezen er bewust voor om samen te werken... of niet.
Gaan artsen en patiënten hand in hand dan is eHealth een enorm succes.
De actieve gebruiker is vaak een betrokken gebruiker. Het is de innerlijke motivatie van betrokken en actieve eHealth gebruikers die de ontwikkelingen voortstuwt. Betrokkenheid en gebruik verhouden zich daarbij als 1: 1.
Betrokkenheid en actieve gebruikers geven vorm aan deze vernieuwing. Artsen en patiënten die samen in de wolk stappen, die samen vorm geven aan hun eigen internetdienst, creëren een dienst die is afgestemd op hun situatie en die voldoet aan hun specifieke behoeften. Zodra arts en patiënt elkaar vinden in de eHealth wolk profiteren beide nu al van de voordelen die eHealth nog voor ons in petto heeft. Actieve deelname betekent ook 'invloed kunnen uitoefenen'. Stappen arts en patiënt samen in de eHealth wolk dan kunnen beide invloed uit oefenen op de ontwikkelingen in eHealth. Elk vanuit hun eigen insteek, consumptie of productie van moderne zorg. Het stelt arts en patiënt in staat ervaring op te doen en te leren om zo lessen te trekken uit gezamenlijke eHealth activiteiten en vorm te geven aan de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten